heta ämnen: gör dina kanaler verkligen behöver rengöras?

ämnen

Här på vi njuta av att tillhandahålla en plats där hem förbättring nybörjare och experter kan komma samman för att utbyta idéer och råd. Inuti våra forum kan användarna göra sökningar trådar för att se vilka utbyten sker på ett ämne av intresse eller starta eget dialog genom att publicera något för samhället att delta i. Med över 250.000 medlemmar och räknar, är denna resurs ganska aktiv så varje vecka vi lyfta en av de samtal som bara kan hjälpa dig med att nästa DIY projekt.

Med vintern precis runt hörnet, är husägare undrar hur man förbereder sina VVS-system för det kalla vädret, men bör rengöra ledningar vara en del av ditt prep arbete? Enligt husägare, rengöra kanaler kommer inte att skada ditt system, men det är inte nödvändigt. Ta en titt på några av de råd som ges här.

Original Post: Ska jag verkligen min kanaler Rensade?

JesterPoet Medlem

Hej alla, Jag har nyligen hade någon kommit ut för en ugn / AC tune-up, och han föreslog att jag har mina kanaler rengöras. Han sade att eftersom det fanns stora damm kaniner i filtret, skulle jag ha problem med statiskt tryck på ugnen och mögel i spolarna väg,. Jag har övervägt duct städning i det förflutna, och jag har läst en hel del om det, men det verkar som den allmänna uppfattningen är att det kan göra mer skada än nytta. Det hjälper inte att denna teknik fyllde mig omedelbart på hans företags kanal städning, men som också betyder inte att han inte hade mina bästa avsikter i åtanke,. Jag har haft stor lycka i det förflutna med råd från alla de otroligt kunniga människor på detta forum, så jag trodde jag skulle checka in med er alla och se vad dina tankar är. Några råd du kan ge är mycket uppskattad,. Tack

Höjdpunkter från tråden

airman.1994 Medlem

Ja, om det görs på fel sätt, kan det vara värre. Mögel i spolen kan inträffa när som helst, och det låter som filtret gör vad som gjordes för att göra. Om han sade kanalerna var smutsiga, då det är annorlunda. Det borde inte vara några problem om det görs på rätt sätt. De flesta genomsnittliga hem tar 5-7 timmar. Så helst mindre än och du kan ha att göra med en bedragare.

gilmorrie Medlem

Jag tror att du behöver ändra dina filter oftare. Om fläkten går för långsamt eller om filtren är tilltäppta, är det möjligt att flödet i kanalerna kommer att vara för låg för att sila damm som kan samlas på botten av kanalsystemet.

guy48065 Medlem

Jag hade en granne som var en pensionerad HVAC pro. Han berättade duct städning är nästan alltid onödigt och marknadsförs i ett osant, scammy sätt. Han sade de flesta operatörer tillbringar större delen av sin tid dammsugning ut den lättåtkomliga heta kanaler som inte behöver rengöring (hög hastighet håller dem klar), medan mestadels hoppa över svåra att nå kalla avkastning som är smutsiga (men också inte behöver rengöras eftersom låga hastigheter inte stör smuts) .; jag har aldrig känt hur sanningsenlig och korrekt hans åsikt var – eller om han är bara en surkart med en yxa att mala

Läs mer: http: //www.this webbplats / forum / värmepumpar-elektriska-hem-uppvärmning / 555212-ska-i-verkligen-ha-my-kanaler-cleaned.html