heta ämnen: ersätter ett badkar

Original Post: Byta ett badkar

Höjdpunkter från tråden

Här på vi njuta av att tillhandahålla en plats där hem förbättring nybörjare och experter kan komma samman för att utbyta idéer och råd. Inuti våra forum kan användarna göra sökningar trådar för att se vilka utbyten sker på ett ämne av intresse eller starta eget dialog genom att publicera något för samhället att delta i. Med över 250.000 medlemmar och räknar, är denna resurs ganska aktiv så varje vecka vi lyfta en av de samtal som bara kan hjälpa dig med att nästa DIY projekt.

dj322 Medlem

Jag planerar på att byta ut min alkov badkar. Jag har för avsikt att ta bort endast en rad av kakel ovanför badkaret så jag kan få ut och sätta den nya i. Min fråga är, när jag har tagit bort plattan jag skär bort backerboard bakom en rad av plattor?

Pilot Dane Group Moderator

Jag tror att en hel del beror på vad du hittar när du öppnar upp väggen. Om du har en dusch jag skulle vänta och se vad som användes för ett membran och om du kan hålla vad som finns där. Om det fanns något membran jag vill nästan säga bara riva ner alla kakel och åter göra dusch surround korrekt,. Om det finns ingen dusch och detta är bara kakel runt badkaret sedan igen det beror på vad du tycker. Jag har sett backer förlängas ner över badkaret fläns och jag har också sett det stannar på toppen av flänsen men i de flesta fall sträcker sig över. Om kakel är stor nog att du kan fästa en ny remsa av backer men jag skulle inte prova en remsa mindre än kanske 6 “och större skulle vara bättre för stabilitet även om det kräver att ta bort flera rader av kakel.

dj322 Medlem

Jag har en kran med en avlednings vredet till duschhuvudet. Det är en 1995 lägenhet byggnad.

czizzi Forum Ämne Moderator

En tunn remsa av cement ombord kommer att ha mycket liten styrka. Den är inte avsedd som en strukturell del och förlitar sig på en heltäckande ansiktsmask av styvt kakel och thinset murbruk att styva upp den efter installationen. Om att gå denna väg, kanske vill installera blockera bakom att ge en styvhet backerboard innan bandet, lera och Redgård.

dj322 Medlem

Hur om Densshield istället? Jag tänker jag kan bara riva ner alla brickor börja om från början.

Pilot Dane Group Moderator

Det är inget fel med cement ombord eller Hardie Backer. Problemet är om du vill installera endast en smal remsa. Om du nu beslutar att göra det hela dusch då det finns många produkter som du kan använda.

Läs mer på: http: //www.this webbplats / forum / utforma-kök-badrum / 552.256-byte-bathtub.html