heta ämnen: en bugg i systemet – bokstavligen

Original Post: Comfortmaker värmepumps – fan inte körs, vilket gör surrande näsa

Höjdpunkter från tråden

Här på vi njuta av att tillhandahålla en plats där hem förbättring nybörjare och experter kan komma samman för att utbyta idéer och råd. Inuti våra forum kan användarna göra sökningar trådar för att se vilka utbyten sker på ett ämne av intresse eller starta eget dialog genom att publicera något för samhället att delta i. Med över 250.000 medlemmar och räknar, är denna resurs ganska aktiv så varje vecka vi lyfta en av de samtal som bara kan hjälpa dig med att nästa DIY projekt.

Luftkonditioneringen är en fantastisk uppfinning. Det ger oss möjlighet att bekvämt leva genom årstiderna som en gång hade folk kör för kullarna. Teknik gör det för oss i alla möjliga sätt, och vi gillar att tänka på oss själva som ett avancerat samhälle. Ändå, trots alla ut framsteg, vi är fortfarande i händerna på en stink bug från tid till annan.

Tanker06 Medlem

Huset har två Comfortmaker värmepumpar, ca 7-8 år gamla. (Nytt hus, slutade i december `05). Mindre enhet, NHP224AKC2 värmer / kyler övervåningen. Aldrig haft några problem w / antingen tills igår.

Jag kom hem från jobbet, gick upp för att ändra, och märkte skillnaden i temp som jag gick uppför trappan. Termostat (en LuxPro PSD100) (fråga om detta i slutet) visade att det var 79 grader, medan temp var inställd på att stanna vid 76 grader. Jag kunde höra fläkten igång, och gick fram till en ventil – luften var cool (rumstemp?), Men inte kallt. Gick tillbaka ner, och i matsalen (enheter sitta utanför fönstret) för att kontrollera, och nej, värmepumpen inte igång. (Visste att det inte, som du brukar höra fansen löper från var som helst i rummet).

Gick ner för att kontrollera breaker-box. Nada. Gick ut, brytare på yttre rutan var bra. Inga uppenbara ledtrådar till några problem. Står bredvid den, kunde jag höra en mjuk surrande ljud som kommer från baksidan av enheten, som sedan tycktes ramp upp, som det ville starta, men gjorde det inte. Det bleka sedan efter några sekunder.

Gör Google-sak, har jag sett flera andra inlägg här och där talar om samma fråga för olika enheter, och den allmänna svaret verkar vara att kontaktor relä är problemet.

Finns det någon annan felsökning typ av test som jag kan göra för att kontrollera / vederlägga denna teori? Jag är ingen elektronisk Einstein, men jag gjorde radio & fordonselektroniken arbetar för Uncle Sam 8 år, så jag är inte en total elektronblindgångare. Är detta något som jag kan ersätta (jag har sett flera platser ger beskrivningar om var reläet kan nås), eller ska jag bara ringa killarna som gör detta på daglig basis och göras med det?

Tanker06 Medlem

Uppdatering

Läsa en liknande tråd, en affisch föreslog ger fläkten en test snurra med en pinne eller lång skruvmejsel.

Om den snurrar fritt, är det förmodligen kontaktor eller kondensatorn. Om det är hård, eller kommer inte att snurra, så ja, fläkten en bra satsning.

Gick ut, snurrade fläkten med en lång skruvmejsel, och det snurrar fritt.

Uggghhhh !!! Frustrerande!

hvactechfw Forum Ämne Moderator

NEJ, det är inte fläkten sannolikt en maktfråga eller en bugg i kontaktor. (Jag menar bokstavligen en insekt fastnat i kontaktor)

PS: Läs “Ladda din AC” finns på toppen av luftkonditioneringen och kylsystem sidan.

Tanker06 Medlem

En bugg (sex ben nötkreatur) är verkligen en möjlighet, som en handfull döda stink-bugs föll ut när jag öppnade luckan går att se över saker. (Måste se om det är ett sätt att bättre nötkreatur säkra detta fack när det är fast.)

En granne nämnde att en av deras enheter hade gått ned, och det hade varit kondensatorn (det finns en enda, stor silverfärgade enhet monterad på enheten väggen bredvid kontaktorn.)

Finns det några “symptom” som skulle pekar mot detta är den skyldige, jämfört med kontaktor? En hastig kontroll (inte bort från berget) visade inte några brända kablar eller utbuktningar. (Skulle en utbuktning vara självklart, eller mycket liten?)

hvactechfw Forum Ämne Moderator

En utbuktning kan vara liten. Tittar på toppen av kondensatorn stolparna bör alla vara samma höjd.

Tanker06 Medlem

När du står där, funderar länge, fula ord inte avsedda för söndagsskolan, tittade jag på den installerade kontaktor, och med hjälp av en träpinne rod, petade kontaktorn. Den fjädrar fritt in och ut. Så det är inte fastlödda / stekt på plats. Jag hade min dotter tur på termostaten och kontaktor stängd, men fan fungerade inte på.

Om man tittar på kondensatorn, jag undrar om det inte är det. Toppen verkar ha en liten bula, hade flera döda stink-buggar på toppen av det, och hade en gul film runt en av stolparna, som kan ses i bilden. Jag undrar om någon av buggar stekt själv, och dödade kondensatorn samtidigt.

hvactechfw Forum Ämne Moderator

Japp, utbuktande kondensator utseende. Ersätt den.

Tanker06 Medlem

Det är levande!!!!

Tja, visade en del upp (kanske kunnat hitta den lokalt, men mitt schema doth suga – hårt – så det var lika lätt), och jag kunde få lite dagsljus (w / o regn), och gå ut till byta ut kondensatorn.

Visst nog – den andra min dotter vänt termostaten på fläkten sparkade och bort det gick.

Wifey kommer att vara glad att sova i vårt sovrum i kväll, kontra sova på soffan i vardagsrummet!

Tack för att lyssna på mitt problem och hjälpa peka mig i rätt riktning!

Läs mer: http: //www.this webbplats / forum / värmepumpar-elektriska-hem-uppvärmning / 500.378-comfortmaker-värmepumps-fan-inte-köra-göra-surr-nose.html # ixzz2ak42lN6M