heta ämnen: dörr avsluta reparation förvandlas till weathers projekt

Här på vi njuta av att tillhandahålla en plats där hem förbättring nybörjare och experter kan komma samman för att utbyta idéer och råd. Inuti våra forum kan användarna göra sökningar trådar för att se vilka utbyten sker på ett ämne av intresse eller starta eget dialog genom att publicera något för samhället att delta i. Med över 250.000 medlemmar och räknar, är denna resurs ganska aktiv så varje vecka vi lyfta en av de samtal som bara kan hjälpa dig med att nästa DIY projekt.

Det är inte ovanligt att försöka arbeta på ett hem förbättring projektet, bara för att avleda era ansträngningar i en närliggande fråga. Detta DIYer början ville Refinish en dörr mellan hans vestibulen och vardagsrum. Men prata i forumet gick snabbt från blyfärg till tätningsremsor. Förvirrad? Läs vidare.

Original Post: Hur man spara den här dörren? Är det värt det?

Spunky 424 Medlem

Så jag har en fransk dörr av min ytterdörr vestibul. Jag var planerar ommålning det vita men insåg bottendelen skalar / chipping en hel del. Hur skulle jag gå om fastställande av denna dörr och ommålning det? Är det ens värt det eller ska jag bara få en annan dörr?

Höjdpunkter från tråden

Marskr Medlem

Först hur gammal är dörren? Medan bly baserade färger inte har använts i årtionden, om den underliggande färgen är bly – du vill inte sand i det !!, så länge själva dörren är fast det kan räddas. Antingen använda en kemisk strippa och få ner det till rå [eller i närheten av raw] trä och börja om från början eller sand ner tillräckligt för att vara acceptabel, prime om det behövs och måla.

Spunky 424 Medlem

Dörren jag tror är original till huset som byggdes 1952. Det har fått en hel del lager färg, men inte säker på om det är bly. Jag har skrapa bort alla lösa färgflagor. Endast en sida av dörren är flisning. Den andra sidan har jämn färg. Vilken typ av kemisk stripper skulle vara bäst? Och är det säkert att få den på glasdelen?

Marskr Medlem

Jag använder inte strippor så ofta så när jag behöver strippa något jag brukar be färgen rep i butiken vilken produkt skulle vara bäst för jobbet till hands. Kemiska strippor skadar inte glas, men kommer att skada plexiglas,. Det finns en god chans att den ursprungliga färgen på dörren leds baseras även det enda sättet att veta är att ha det testas. Blyfärg är farlig när dammet från slip inandas eller färgflagor intas. Medan oddsen är att en engångs exponering för bly inte kommer att skada dig, bör försiktighet användas för att innehålla / städa upp skräp inklusive damm – och bära en mask medan slipning;! Är detta en ytterdörr? om så … en ny dörr skulle täta bättre och vara mer energieffektiva.

Spunky 424 Medlem

Detta är en inre dörr som avskiljer vestibulen från mitt vardagsrum. Det finns en tyngre yttre dörr med storm dörr på andra sidan av förgården. Jag inledningsvis bort dörren men jag börjar känna en kall utkast och inse att dörren var där för att hjälpa innehålla förslaget. Delen chipping stod inför i vestibulen där jag antar det kalla torrt väder hjälp i sprickbildning färgen glasdelen?

Marskr Medlem

Det låter som du kan ha nytta av att ersätta dörren med en god exteriör prehung dörr. Mellan Tätningen och tröskeln det bör stoppa alla förslag. Jag antar vestibulen är ouppvärmd. Kan det ha ursprungligen varit en veranda?

Spunky 424 Medlem

Vestibulen värmdes vid ett tillfälle, men ångan kylaren avlägsnades och tak. Tror inte att det någonsin var en veranda … så du bara rekommenderar byte av främre yttre dörren och lämnar ingen dörr mellan vestibulen och vardagsrummet? Om så vore fallet vilka alternativ har jag för att städa upp dörren som är närvarande där sedan just nu finns det ingen dörr i dörröppningen?

Marskr Medlem

Om du inte värma vestibulen, hålla en dörr där! Jag tänkte om vestibulen inte är isolerad väl och den gamla dörren läcker mycket luft, kan det vara klokare att ersätta dörren med en ny enhet. Lägga Tätningen kan vara tillräckligt. Om du väljer att värma det utrymmet och göra sig av med dörren finns det sätt att klä upp öppningen så det ser bra ut …. Har det någon typ av tröskel? Har dörren slog stopp jämnt längs eller finns det en lucka?

Spunky 424 Medlem

Luften kommer från både nedre vänstra och högra nedre hörnen. Jag har tagit några bilder att visa vad jag hänvisar till …. Det finns ungefär 1/4 “lucka från botten av dörren till tröskeln.