heta ämnen: beträda inte på källartrappan

Original Post: Stairway verkar osäker, jag paranoid?

Höjdpunkter från tråden

Här på vi njuta av att tillhandahålla en plats där hem förbättring nybörjare och experter kan komma samman för att utbyta idéer och råd. Inuti våra forum kan användarna göra sökningar trådar för att se vilka utbyten sker på ett ämne av intresse eller starta eget dialog genom att publicera något för samhället att delta i. Med över 250.000 medlemmar och räknar, är denna resurs ganska aktiv så varje vecka vi lyfta en av de samtal som bara kan hjälpa dig med att nästa DIY projekt.

Massor av DIYers slutföra sina projekt med vad material de har på handen, förmodligen förenkla processen. Men vem byggde dessa trappor uppfunnit ett helt nytt stödsystem och skapade en hel del mer arbete för sig själva, och ändå misslyckats med att komma fram till en hållbar lösning. Forumet berättar vad man ska göra åt det.

striker1211 Medlem

Jag går ner i min källare flera gånger om dagen, eftersom det är min man-grotta, och varje gång jag går ner mina trappor jag får obehaglig känsla av att de är osäkra. De gör hemska sviktande ljud men jag kan hoppa hela vägen ned hårt på varje steg och de inte flytta. Min flickvän har också gå ner dem för tvätt. Jag ser bara sex rostiga spikar som håller upp trappan och två upprättstående skivor som är knuten till golvbjälkarna (med spikar, inte skruvar). Jag nämnde detta till min inspektör och han sade att de var metall och skulle förmodligen överleva huset och inte oroa dig. Men ändå … Vad dessa metallinlägg knutna till trä stringers kallas? Bör inte sidostöden gå från cementgolvet till stringern och inte från stringer upp till regeln? Det fanns termit skador på huset ca 15 år sedan och de ersatte en massa golvet. Är detta upp till koden? Jag uppskattar alla svar. Tack på förhand.

BridgeMan45 Medlem

Det ser ut som någon med intressen i en plåt företag byggt dessa trappor. Metallen (faktiskt, galvaniserad plåt), är inte strukturell, utan snarare tycks helt enkelt vara två fabricerade höljen på insidan av varje stringer, placerade där för att dölja slit stödsystemet. Detta system (baserat på den lilla bit synlig nära toppen, på bilden ser från utsidan) ser ut att bestå av skårade, 2x block fästa på insidan av stringers att hålla Trappsteg, med det översta som kör förbi ändarna av stringers till stöd i deras fastsättning till övervåningen inramning. Gnissel hörs är förmodligen ändarna av trappstegen gnugga på stödblocken som de böjer under belastning. Den stringer stöd verkar vara något osäkra, vilket kan bidra till “orolig” känsla du upplever.

Om jag bodde där, skulle hela trappan tas bort och korrekt byggas om. Om du väljer att inte göra det, kan du åtminstone lägga till en mellan stringer, företrädesvis efter att ha installerat kompletterande 2x risers, limmade och skruvade till varje befintlig slitbanan. Bör förbättra de två befintliga gående fästen i golvet inramning skulle också hjälpa. Allt detta bör strama upp saker avsevärt.

striker1211 Medlem

Tack för ditt svar. Jag kommer att behöva förstärka dessa steg, som min ursprungliga antagande var korrekt. Plåten och 3 spikar på vardera sidan går igenom att plåt är allt som håller huvuddelen av vikten. Jag hoppades att det var 2x insida metallen men jag bestämde mig för att faktiskt ta en trappa ut och ta en topp. Det förefaller som om metallen är den enda slitbanestöd och sidostyckena är endast där för att stödja metallen. Vid närmare inspektion del av metallen långsamt skär genom de slitbane brädor och orsakar några sprickor för att bilda på läpparna som de hänga över vassa metallfronter. På bilden på den lilla bit synlig nära toppen den enda trä synlig mellan trä stringer-stöd och golvet är den sida av en mönsterkortet – haha. Dessutom är metallplåten inte en komplett remsa på vardera sidan. Jag fann att på vänster sida det var två stycken, och en av spikarna föll ur bottenstycket som orsakar fruktansvärda creeeeek på de sista två steg … tack för ditt råd Bridgeman, hoppas jag min budget kommer att möjliggöra en helt ny trappa snart.

BridgeMan45 Medlem

Wow. Och jag trodde att jag hade sett allt, när det gäller DIY skruv-ups! Jag tror att ditt hem inspektör är skyldig dig en återbetalning, eller åtminstone någon handledning för att hjälpa honom att inse skillnaden mellan konstruktionsstål och plåt.

Realistiskt sett bör det inte kosta så mycket för det material som krävs, så att du kan bygga trappan själv. Några dagar över en helg borde göra det, om du har rimliga snickeri färdigheter. Jag lärde en vän till mig, att bygga en helt ny trappa med omvända körningar och landning, i huset han byggde, och vi har gjort på mindre än 6 timmar. Du behöver tre nya 2×12 stringers, att du skär trappsteg mönster i, och några nya slitbane brädor. De befintliga trappsteg skulle vara alltför kort om du tänker behålla trappan samma bredd medan vila trappsteg ovanpå de två yttre stringers, men de kan användas för sättsteg i din nya trapp build.

Medan du är på det, kan du överväga att göra något med den skårade balkänden (med bunten av mörka elektriska ledningar går igenom) som visas i en av pix. Inte en bra situation, men lätt korrigeras genom att lägga till några extra stöd under kant. Dessutom märkte jag en justerbar stål jack post längst ned i trappan – du kanske överväga att ersätta den med en mer permanent stödsystem för medlemmen den bär. Eller korrigera medlem (eller hur det laddas) så att det inte kommer att kräva extra stöd.

Läs mer på: http: //www.this webbplats / forum / källare-vindar-crawl-utrymmen / 513.410-trappa-verkar-osäkra-am-i-paranoid.html # ixzz2nxDbNGPp