heta ämnen: äntligen sätta snöfläkten upp

Original Post: Snöslunga sommarförvaring. Är det här ok?

Höjdpunkter från tråden

Här på vi njuta av att tillhandahålla en plats där hem förbättring nybörjare och experter kan komma samman för att utbyta idéer och råd. Inuti våra forum kan användarna göra sökningar trådar för att se vilka utbyten sker på ett ämne av intresse eller starta eget dialog genom att publicera något för samhället att delta i. Med över 250.000 medlemmar och räknar, är denna resurs ganska aktiv så varje vecka vi lyfta en av de samtal som bara kan hjälpa dig med att nästa DIY projekt.

För det mesta, vi klar blåser snö och det är dags att sätta den maskinen bort och få klipparen ut. Så, hur det lagras och ge den längsta liv du kan? Forumet vet.

JeffB777 Medlem

Hej på er

Jag har en 3 år gammal 26-tums Craftsman Dual Stage med en 208cc 4-taktsmotor. Bruksanvisningen säger att för sommaren lagring, bör du köra motorn tills bränslet är borta och sedan ta bort tändstiftet och häll lite olja i hålet. Jag har inte gjort det. Vad jag har gjort är att hålla gas med bränslestabilisator i snöfläkten och köra motorn en gång per månad under hela sommaren. Jag låta det köras i ca 5 till 7 minuter för att komma upp till arbetstemperatur.

Min fråga är, gör jag min maskin en björntjänst genom att göra det? Jag har inte haft någon start eller kör problem med det. Det hålls också i ett skjul året runt om det gör någon skillnad.

Tack!

mitch17 Group Moderator

Jag kör min torr men hoppa över oljedelen.

Även med stabilisator, går bränsle dåligt så jag inte förvara gräsklipparen eller fläkt med gas i dem och bara köpa en gallon eller så ($ 5) av bränsle vid en tid för dem att hålla det fräscht.

Pilot Dane Group Moderator

Jag tror att dina tre år av framgång visar att det är OK. Inte bäst men OK, och mer än många människor gör.

Bränslestabilisator kan bidra till att förhindra gas från att utveckla lack. Tyvärr har det inte kan förhindra den finare mer flyktiga komponenterna i bensin från avdunstning av, vilket kan göra motorn svårare att starta. Dessutom innehåller de flesta bensin nu alkohol som absorberar fukt. Så även med bränslestabilisator, har bensin en begränsad hållbarhetstid. Så färskt är alltid bättre än gamla gas, stabiliseringsmedel eller inte.

JeffB777 Medlem

Mitch & Pilot … Tack för svaren. Ser ut som jag har fått 2 röster för att följa bruksanvisningen och få bränslet ur det för sommaren. Så … det är precis vad jag ska göra i helgen.

Tack igen för din input!

aka pedro Medlem

Om det fungerar för dig, skulle jag säga att det är okej. Jag är nästan ovilliga att säga något av rädsla för jinxing det, men min enkelhet vände 25 i höstas, och varje fjäder jag dränera bränsle ner, starta det, låt den gå tills den är tom, inspektera bälten, etc., olja och fett slitpunkter och lägga undan. Det går aldrig utanför fortfarande ser nya, och har alltid startas för första gången för säsongen av den andra eller tredje drag. Jag har aldrig lagt olja i cylindern för lågsäsong, även om jag vet att många av tillverkarna rekommenderar det, och min gräsklippare, rorkult, och även en av mina ogräs whackers finns också över 20 år gammal.

JeffB777 Medlem

Aka Pedro … Du och Mitch båda nämna att du inte lägger olja i cylindern. Någon särskild anledning till att inte göra det? Och grattis på en 25 år gammal maskin !!! Jag försöker att ta väl hand om min utrustning också, vilket är anledningen till att jag ville se om vad jag gjorde var inte det rätta. Du är en annan röst för att få bränsle ut.

Tack!

aka pedro Medlem

Tja, först ut, som jag nämnde, jag vet att många tillverkare tyder olja i cylindern (s), och de vet mer om vad de bygga än jag gör, så låt inte något som jag säger gunga dig. Men vad är syftet med olja, och vart tar det vägen när du sätter den i tanken tändstiftshålet? Okej, på en horisontell axel, vertikal borrning, encylindrig motor, som är förmodligen vad din snöslunga har häller du det, låt stelna lite, anta att det hamnar ovanpå den övre ringen, snurra vevarmen några gånger för hand, och du har ett tunt lager olja på cylinderväggen. Det känns logiskt. Men vad sägs om en vertikal axel motor som på en push gräsklippare eller V-twin motor som på många åkgräsklippare? Oljan kommer att ligga på den lägsta punkten, och kommer bara att skydda ett litet område av cylindern. Så i stället för att plocka och välja, jag har alltid valt att hoppa över det steget, hålla saker och ting ut av vädret, och det har fungerat för mig.

Läs mer på: http: //www.this webbplats / forum / utomhus-bensin-eldriven utrustning för-små-motorer / 526.142-snöslunga-sommar-lagrings ok.html # ixzz332ZVvD73