hemsäkerhet av boken

Justin har tillbringat år både som författare / redaktör och arbetar i yrken som en handyman, framer och installatör av takfönster. Han är fortfarande aktiv i sin verkstad, vilket gör saker ur andra saker, som glödande whisky barer, återvunna furubord och en butler robot (PIA).

Jag är inte en knäppskalle. Som sagt, jag är den typen av kille som byggde sin egen luftkonditionering och leksaker med tanken på att leva utanför nätet. Därifrån är det en kort hopp till DIY hemsäkerhet. Ange William Gurstelle och hans bok, Försvara din slott. Gurstelle är ingenjör och han ger dig instruktioner för att bygga katapulter, armborst, vallgravar, skottsäkra sköldar och andra defensiva enheter, och han gör det allt ur ett historiskt perspektiv.

Boken är organiserad via vilka kan invadera ditt hem, oavsett om det är hunner eller vikingar eller korsfararna eller mongoler, och erbjuder defensiva lösningar från epoker där de plundrade. Till exempel, om du hotas av Djingis Kahn och mongolerna, Gurstelle leder dig att bygga en Crouching Tiger katapult, som den koreanska staden Kuju framgångsrikt motstånd en mongoliska belägring i 1231 AD. Anvisningarna använder moderna material, så att du kan bygga din katapult eller timglas vakttorn idag, men de var utrustade med en historielektion som levererar perspektiv på hur och varför dessa är användbara produkter.

En stor del av boken utgör ett tankeexperiment, som din genomsnittliga HOA förmodligen kommer att rynka pannan på en ny vallgrav runt ditt hus, även om de angivna instruktionerna är praktisk och även minska insekter och stående vattenfrågor. Men dessa tankeexperiment är en del av upplevelsen av boken. Det är vad som skiljer detta från en domedags prepper guidebok. Gurstelle har gjort forskningen, så det är inte bara teknik men historien bakom det att du tar bort. Varför dessa saker byggdes är lika viktigt som hur.

Det finns också instruktioner för att skapa en palissad väggen från spetsiga stockar som faktiskt skulle se hemma i en rustik trädgård och en bepansrad dörr som annars kan finnas i en inredningskatalog (förutsatt att du kan svetsa och du gör ett bra jobb).

Om du har en stor picknick kommer upp, rekommenderar jag att bygga både katapulter i boken (den andra från en design av Leonardo Da Vinci) och inför dem mot varandra i en vatten ballong kamp. Gör det för vetenskapen.