hem rännor: installation och rengöring

installera

Rengöring

Hem rännor avleda vatten från ett tak och hem stiftelse, förhindra läckor och översvämningar.

Med lite hjälp, kan ett hem takrännsystem installeras över en helg. Du kommer förmodligen att kunna köpa allt du behöver för att installera en ränna system från ett stort hem förbättring centrum eller återförsäljare, inklusive hårdvara som krävs för att hänga rännan skenorna från taket och stuprör,. Innan du köper systemet noggrant mäta längden på taklinjen, inte bara den primära golvet men även ytterligare nivåer som en andra eller tredje våningen. Kom ihåg att du behöver stuprör för flest hörnor.

Följ tillverkarens instruktioner för att installera stuprör, sedan galgar, och sedan klippa rännan rälsen på plats. Det bör alla knäppa tillsammans med relativ lätthet, särskilt om du har stöd för att hjälpa dig att få rälsen på plats.

Stuprör bör rengöras minst en gång per år och oftare om ditt hem ligger under träd, i ett område med täta stormar eller är föremål för en hel del blad och annat skräp. I vissa fall kan du köpa gutter vakter som skär ner på behovet av att sopa rännorna fria från skräp. Rengöring rännor hindrar regnvatten från att dämma upp och hängrännor från överfyllda och bryta.