checklista hem energibesiktning

Lights

luftläckage

Isolering

Värme och kylutrustning

Slutsats

Vare sig du planerar att gå sol eller bara planerar att spara pengar genom att trimma dina elkostnader, är ett hem energibesiktning ett måste. En komplett granskning av all energi som förbrukas i ditt hem är det första viktigt verktyg för att både trimma dina energikostnader och letar efter alternativ energi för ditt hem. För detta behöver du en checklista som du kan gå igenom. Checklistan nedan har utformats för villaägare att använda själva. Det kräver inte någon fancy utrustning och kan ändå spara massor av pengar i din energiräkningar varje månad.

Ett av de enklaste sätten att se till att du sparar pengar på el är att byta från glödlampor till kompakta lysrör. Detta kommer att spara en massa pengar utan att överbelasta dig på något sätt. Kontrollera också om du behöver säga 100 watt ljus inom ett visst område. Ofta 75 watt kommer att vara tillräcklig för att lösa uppgiften.

Nästa lokalisera eller luftläckage till och från hemmet. Dessa förslag eller utkast har dramatiskt öka din uppvärmning och kylning räkningar över tiden. Genom att försegla luckorna varifrån dessa förslag förekommer, kan du minska dina uppvärmning och nedkylning räkningar dramatiskt.

Kontrollera om luftläckage vid kanten av golvskivan och vid tidpunkter av muren och taket. Andra områden där luftläckage förekommer normalt och behöver kontrolleras för inkluderar eluttag, fönsterkarmar, BMC, byta plattor, gummilister runt dörrar, öppen spis spjäll, luftkonditioneringar, särskilt vägg eller fönstermonterade sådana, och vinden luckor. Om du känner ett utkast kring någon av dessa platser notera det i din bok och inkludera den i listan över reparationer som måste åtgärdas så snart som möjligt.

Kontrollera fönster och dörrar för luftläckage genom skramlande dem. Om de skramla sedan leta efter fläckarna var läckorna inträffar.

Från utsidan måste du inspektera områden där två olika byggmaterial möts. Detta inkluderar skorstenen området, yttre hörn, och där grunden för byggnaden möter yttre tegel eller sidospår.

Därefter måste du ansluta och täta alla ventiler för ledningar, kranar, rör, och så vidare. Leta efter hål i grunden, ytterväggar, och murbruk och täta dem.

Ett annat bra sätt att spara på värme och kyla kostnader är att isolera ditt hem ordentligt. Återigen, kommer du att se en dramatisk skillnad i din uppvärmning och kylning räkningar om detta görs på rätt sätt. Kontrollera din vind och se till att du har den rekommenderade nivån av isolering. Äldre hus byggdes med lägre nivåer av isolering. Så, om du bor i ett äldre hem, måste du uppgradera dina nivåer av isolering.

Om din källare inte värms, installera isolering ovanför källaren, så att värmen inte sippra in din unlived i källaren. Även detta kommer att spara en avsevärd summa i uppvärmningskostnader.

Värme och kyla utrustning förbruka mer el än belysning gör. Så genom att se till att dessa utrustning fungerar optimalt kommer att spara en hel del pengar. Få dessa utrustning servas regelbundet och uppgradera dem till Energy Star-rankade apparater om du kan. Kontrollera alla filter av dessa utrustning och rengör dem regelbundet. Få dessa utrustning servad professionellt minst en gång per år.

Också överväga att installera en programmerbar termostat i ditt hem och för varmvattenberedaren. Genom att justera dessa till nivåer där du är bekväm, kommer du att spara pengar också.

En komplett energirevision i ditt hem tillsammans med åtgärder för att täppa till alla kryphål som avfall energi kommer att spara en hel del pengar på din elräkning. Med kostnaderna för energi endast väntas gå upp i framtiden, är nu rätt tid för dig att göra en energikartläggning och spara pengar utan öre snatta.