badtunna felsökning: värmare problem

Hot felsökning badkar, såvitt problem med uppvärmning berörs, är något som lätt kan utföras. Det finns några saker som måste kontrolleras för att ta reda på exakt hur allvarligt problemet är, och om det är nödvändigt att ringa en reparatör. Om vattnet inte värms upp men det cirkulerar, innebär detta att det finns ett problem med värmeelementet. Men om vattnet blir för varmt, kommer några enkla steg sänka temperaturen.

Var noga med att koppla i bubbelpoolen innan för att undvika olyckor. Det bör nämnas här att man inte ska arbeta med el om du inte är bekväm med det, och kan överväga att kalla en reparatör i denna situation. Använd gummisulor arbete stövlar om du ska felsöka barrel själv.

Om vattnet värms upp, men för långsamt, byte eller rengöring av filterpatronen kommer förmodligen att lösa problemet. Dessutom, om värmaren fortsätter att vrida på sedan av, är detta också en indikation på att filtret behöver bytas. Ju oftare badtunnan används, desto oftare filtret behöver bytas. För att göra detta, kontakta tillverkaren handboken eller hitta den på nätet.

Det finns några enkla saker du kan prova om barrel inte värma vatten alls. Först av allt, öppna och stänga spa dörren på spa skåp, och se om det börjar uppvärmning. Om badtunnan gasdrivna, bör du kontrollera om piloten ljus avstängd och slå på den igen. Ett annat alternativ är att ersätta det isolerande skyddet, eftersom en skadad säkringen kommer att påverka uppvärmningen av badkaret.

Om temperaturen överstiger ett visst värde, vanligtvis 120 Fahrenheit, stängs den höga gränslägesbrytare av värmen. Detta inträffar oftast om badkaret har nyligen dräneras på grund av luft körs genom systemet. Om så är fallet bör du låta badkaret kör ett par gånger och det ska komma tillbaka till det normala.

Också hitta en röd knapp i spa pack, som är den höga gränslägesbrytare, och återställa den. Om bytet ständigt snubbla, även om du inte har tömt ut badkaret nyligen bör du komma i kontakt med en reparatör.

Om vattnet är för varmt, kontrollera om termostaten har satts för högt. Du har förmodligen att kalibrera termostaten ner. I de flesta modeller kan detta göras genom att vrida insexskruven på termostaten 90 grader medurs. Om problemet kvarstår kan du behöva byta ut termostaten.

Kontrollera om temperatursonden vilar inne i vatten eller suspenderas i luften. Konsultera bruksanvisningen för att ta reda på var sonden, och skjut in den i vatten om det inte är i det redan.

Kontrollera också insidan av den termiska bra för mineral uppbyggd. Om det finns en synlig uppbyggd, behöver bytas ut den termiska brunn.